Риана дари 5 милиона долара за борба с коронавируса

09:37, 22 мар 20 / Любопитно 25 2572 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Певицата Риана дарява пет милиона долара в помощ на световната битка с разпространението на коронавируса. Парите ще бъдат насочени основно към хората на "фронтовата линия", съобщи БГНЕС.

Според говорителя на певицата парите ще бъдат използвани и за закупуване на храна за хранителни банки, от които се хранят бедни и маргиназиринани групи, както и възрастни хора. Друга част от средствата ще бъдат насочени за закупуване на тестове за коронавирусна инфекция и лекарско оборудване в страни като Хаити и Малави.

"Надяваме се също средствата да могат да бъдат използвани за закупуване на предпазни средства, като ръкавици и маски в интензивните отделения в страната, както и помощ за разходите за разработване на ваксини и за обучение на здравни работници", се казва в изявление на говорителя на певицата.

До момента двойката актьори Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс са дарили общо 1 милион долара за хранителни банки в Северна Америка, за да подпомогнат усилията за борба с коронавируса.

В своя профил в Instagram те написаха: "Covid-19 е жестоко заболяване, засягащо възрастни и семействата с ниски доходи. Блейк и аз даряваме 1 милион долара, които да бъдат разпределени на банките Feeding America и Food Banks Canada".

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама