Лекарските сериали, които дариха маските си на здравни работници

14:20, 21 мар 20 / Любопитно 25 2940 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Американски лекарски телевизионни сериали даряват медицинските маски, ръкавици и престилки, които ползват в снимките си на здравни работници, които спешно се нуждаят от тях в борбата срещу коронавируса, предаде Франс прес.

Google ни показва как да си мием ръцете със специален doodle

"Анатомията на Грей", който тръгна по Ей Би Си преди 15 години, има налични запаси от маски и ръкавици, които са започнали да раздават, съобщи изпълнителната продуцентка на сериала Криста Върноф.

Сериалът "Станция 19", който протича в пожарна, е доставил около 300 защитни маски на пожарникари от канадския щат Онтарио, след като научили, че те изпитват недостиг от тях и са принудени да ги ползват многократно.

Друг лекарски сериал на Ей Би Си, "Добрият доктор", който се снима във Ванкувър, е дарил на града стотици маски, престилки и непроницаеми облекла.

Болницата "Грейди мемориъл" в Атланта пък е получила защитни принадлежности от лекарския сериал "Специализантът" на Фокс в момент, когато нейните запаси са били тревожно намалели.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама