Вече са в сила новите мерки у нас заради коронавируса

07:45, 21 мар 20 25 2906 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

От днес е ограничено пътуването без неотложен повод между областните градове, съгласно нови мерки срещу разпространението на коронавируса у нас, предаде БНР.

Няма да се ограничават пътуванията по работа и търговския трафик. Вече е забранено и посещаването на паркове, детски и спортни площадки.

Трима излекувани от коронавирус у нас

Хората до 60 години няма да могат да пазаруват между 8:30 и 10:30 всяка сутрин, като целта е по-възрастните да използват този диапазон и да избягват излизане от дома впоследствие. 

Народното събрание ще заседава само в четвъртък и петък, решиха депутатите, след като късно снощи одобриха окончателно Закона за извънредното положение в страната. Ще се гласуват приоритетно актове и законопроекти, свързани с обявеното извънредно положение.

Парламентарните комисии ще заседават, а по решение на някоя от тях, заседание може да бъде ограничено за външни лица, като в този случай ще се предава пряко в интернет.

В столицата градският транспорт до природен парк „Витоша“ временно се спира, а парк „Врана“ се затваря.

Нови ограничения в София: Спират транспорта до Витоша

Разкрита е и дарителска сметка на Столична община поради големия интерес от фирми и граждани да дарят средства за справяне с коронавируса.

"Всички средства, които получим, ще използваме да осигурим дейностите по снабдяване с храна и лекарства на самотно живеещи болни възрастни хора и други социални дейности, както и за дейността на лекарите, медицинските сестри, санитари и персонал на общински болници, които ще се грижат за заразени с COVID-19", уверяват от екипа на Йорданка Фандъкова.

От днес всички граждани, които искат да бъдат доброволци и да подпомагат дейностите за овладяване на разпространението на вируса, могат да се записват на телефона на контактния център на Столична община – 0700 17 310. Те трябва да оставят трите си имена, ЕГН, телефон, адрес, информация за професията им и в коя сфера могат да бъдат полезни. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама