Нови ограничения в София: Спират транспорта до Витоша

18:55, 20 мар 20 / София 25 3141 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

За да се ограничи разпространението на заразата с коронавируса, от утре на територията на София се въвеждат допълнителни ограничения, съобщи кметът Йорданка Фандъкова във facebook.

Посещенията в паркове, градски градини, на детски и спортни площадки се преустановяват. Градският транспорт до природен парк „Витоша“ временно се спира, а парк „Врана“ се затваря.

Затварят паркове и площадки, ограничават пътуванията

"Настоятелно моля, хората над 60 години да пазаруват хранителни стоки и лекарства до 10.30 ч. Те са най-уязвимата група на заболяването и нашата препоръка към тях е да излизат от домовете си само при необходимост. Напомням, че за всички самотно живеещи болни хора ние осигуряваме доставка на стоки от първа необходимост и лекарства до дома им", призова Фандъкова.

Разкрита е дарителска сметка на Столична община поради големия интерес от фирми и граждани да дарят средства за справяне с коронавируса. "Всички средства, които получим, ще използваме да осигурим дейностите по снабдяване с храна и лекарства на самотно живеещи болни възрастни хора и други социални дейности, както и за дейността на лекарите, медицинските сестри, санитари и персонал на общински болници, които ще се грижат за заразени с COVID-19", съобщи кметът на София.

Всички граждани, които искат да бъдат доброволци и да подпомагат дейностите ни за овладяване на разпространението на вируса, могат да се записват на телефона на контактния център на Столична община – 0700 17 310. Те трябва да оставят трите си имена, ЕГН, телефон, адрес, информация за професията им и в коя сфера могат да бъдат полезни. "До момента се справяме със собствени сили, но трябва да сме готови да реагираме и при влошаване на ситуацията", каза Фандъкова.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама