УниКредит Булбанк дарява 100 хиляди лева на „Пирогов“

14:43, 20 мар 20 25 1789 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

В условията на извънредното положение в страната, породено от пандемията COVID-19, УниКредит Булбанк дарява 100 000 лева на болница „Пирогов“, за да покрие възникналите извънредни медицински нужди. "Пирогов" e най-големият по рода си център за спешна медицинска помощ в България и в момента е изправен пред предизвикателството на COVID-19, съобщиха от банката.

Акцент на деня: За доброто в лошите времена

„В моменти като тези е важно да останем заедно, работейки за нещата, които наистина имат значение. Изправени сме пред общо предизвикателство и здравето на хората е основен приоритет за всички нас. Решихме, че най-добрият начин за справяне с тази спешна нужда е чрез подкрепа на болница „Пирогов“, която осигурява жизненоважни грижи за най-засегнатите “, заяви Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

„Нашият екип от професионалисти е изключително благодарен на всички дарители, които реагират толкова бързо и ни подкрепят в нашата съвместна битка срещу невидимия враг“, коментира проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Слави Трифонов дарява 100 000 лв. за заплатите на медицинските сестри и санитарите в „Александровска“

Това дарение, направено от УниКредит Булбанк, следва усилията на УниКредит за справяне с пандемията COVID – 19 - в Италия банката дари над 2 милиона евро за медицинско и защитно оборудване, изследвания и грижи за пациентите.

Здравето и благополучието на служителите и клиентите са ключов приоритет за УниКредит Булбанк. Банката ще продължи да следи отблизо ситуацията и да действа в интерес на всички.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама