30 км е опашката от тежкотоварни автомобили от румънска страна

12:11, 19 мар 20 / Свят 25 3077 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Опашките от тежкотоварни автомобили от Румъния към „Дунав мост“ 2 е 30 км, съобщи читател на TOPNOVINI.BG.

Втори ден голяма част от превзвачите не могат да влязат в страната.

Придвижването се осъществява изключително бавно. Леките автомобили преминават покрай спрелите тежкотоварни.

По информация на международен шофьор от снощи към 19:00 часа до момента се е придвижил почти 20 км, но от 3 часа колоната от ТИР-ове не е помръднала и се намира на 10 км от българската граница.

Трафикът на  ГКПП „Дунав Мост-2“ е интензивен, създадена е необходимата организация за прецизен контрол. Анкетират се всички, които трябва да бъдат карантинирани в домашни условия за 14 дни. С всеки един преминаващ през пункта служителите на Гранична полиция и РЗИ провеждат беседи. Екипите действат по утвърдената процедура. Служителите разполагат с лични предпазни средства – маски и ръкавици. Това съобщи тази сутрин главен комисар Светлан Кичиков – директор на ГДГП. Той уточни, че термокамерите на „Калотина“ вече са поставени, а днес започва поставянето им на пункта при Видин.

Снимка: Валентин Петров

Тази нощ на „Дунав мост-2“ са преминали само два автобуса с български граждани, пътуващи по редовни линии от Германия. Товарните автомобили пристигат от различни страни в Западна Европа.

За автобусите от редовните линии и товарните автомобили е осигурен конвой до крайната точка на пътуването им на територията на нашата страна. Само през вчерашния ден е имало седем конвоя. Всеки един от тях е включвал между 30 и 40 автомобила.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама