Заради коронавируса: Оградиха със сигнални ленти детски площадки в София

16:41, 18 мар 20 / София 25 3164 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

Кметът на столичния район "Слатина" Георги Илиев спря използването на детските площадки в района във връзка с мерките за ограничаване на епидемията от коронавирус. Градинките и площадките биват ограждани с помощта на сигнални ленти, а съобщения известяват за забраната и разясняват по какъв начин хората могат да се предпазят от коронавируса.

Забраната на кмета е съгласно заповед на министъра на вътрешните работи от 15 март, заповед на министъра на здравеопазването от 2 март, както и заповед на Столична община от 13 март.

Граждани от района не спират от дни да алармират, че по площадките и особено в парк "Гео Милев", се наблюдават разхождащи се и играещи родители и деца, които не спазват съветите да стоят на разстояние един от друг.

В ж.к. "Люлин" не се спазва препоръката да не се излиза от вкъщи

Преди ден столичният кмет Йорданка Фандъкова апелира: "Дисциплината в борбата с коронавируса е най-важна. Обръщам се и към родителите, бабаите и дядовците - нека да ограничат до минимум посещенията с децата на площадките - не защото са опасни, а защото има струпване". Засега обаче Столична община не предвижда цялостни мерки за града, които да предотвратят посещенията по детските площадки.

Из повечето райони на столицата децата продължават да играят, струпани на групички по площадки и градинки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама