103-годишна иранка надви коронавируса

13:20, 18 мар 20 25 1936 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жена на 103 години в Иран се възстанови, след като бе заразена с коронавируса, предаде АФП, цитирани от БНР. Тя се излекува, въпреки че статистиката и доказателствата показват, че възрастните хора са най-изложени на риск при заболяването.

Пациентката е била хоспитализирана в болница в централния град Семнан за около седмица. И била изписана, след като напълно се възстановила.

Акцент на деня: Ако не стане с извънредно, ще минем на военно

Това е вторият възрастен пациент, оцелял от Covid-19. Другият е 91-годишен мъж от Керман в югоизточната част на Иран. Той боледувал 3 дни въпреки, че имал хронични заболявания, след които хипертония и астма.

Иранските медии не посочват как са били лекувани пациентите.

Смъртните случаи от Covid-19 в Иран през последното денонощие се увеличиха със 147, достигайки 1135, а новите – със 1192, с което стават 17 361.

Коронавирусът засегна СЗО, жертвите надхвърлиха 7 000

Данни на Световната здравна организация от този месец сочат, че коронавирусът убива 3,4% от заразените, но за хората над 80 години смъртността е 21,9%, сочи проучването, направено съвместно с китайските власти.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама