Частните болници ще подкрепят щаба с всички налични ресурси

15:44, 17 мар 20 25 2073 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-големите групи частни лечебни заведения в България излязоха с официална позиция относно битката с коронавируса.

"Ние наблюдаваме и осъзнаваме сериозността на заплахата, която се превръща в реалност и в нашата страна през последните седмици, и със сигурност не сме безучастни към случващото се. Още в самото начало на кризата изпратихме декларация до институции, медии и обществеността за готовността си да се включим в обединените усилия на държавните институции и структури и участваме активно във всички областни кризисни щабове, посочват в позицията си.

Нинова: Частните и държавните болници да влязат в еднакъв режим

С цел избягване на всякакви спекулации в обществото, сега повторно заявяваме пълната си мобилизация и намерение да подкрепим Националния кризисен щаб с всичките си налични ресурси. Нашите лекари и медицински специалисти в базите, които покриват значителна част от населението на страната, вече работят в условията на извънредна ситуация, предвид откриването и разпространението на все повече заразени от COVID-19 на територията на страната и очаквания пик на заболеваемостта през следващите седмици, а може би и месеци.

С готовност бихме приели планиране на разговори и следващи стъпки с държавните институции и Националния кризистен щаб за борба коронавирус за активно сътрудничество в борбата с новия вирус във всички сфери, в които можем да предложим квалифицирана и високоспециализирана помощ.

Позицията е от болниците Аджибадем Сити Клиник (Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, УМБАЛ Младост и УМБАЛ Сърдечно-съдов център), Булфарма (УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“-гр.Пловдив, УМБАЛ „Здраве“-гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“-гр. Велинград, МБАЛ „Проф.Д.Ранев“- гр. Пещера, МБАЛ „Бургасмед“) и УМБАЛ „Каспела“.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама