Volkswagen затваря заводите си в Европа за 3 седмици

11:28, 17 мар 20 / Свят 25 1302 Topnovini

Германският автомобилен гигант Volkswagen се готви да затвори повечето от европейските си заводи, присъединявайки се към редица други производители на автомобили, тъй като пандемията от коронавируса прекъсва веригите на доставките и намалява търсенето.

"Производството ще бъде спряно в Испания, Португалия и Словакия и Италия преди края на тази седмица“, каза изпълнителният директор Херберт Дис. "Повечето от другите немски и европейски заводи ще започнат подготовка за спиране на производството, вероятно за две до три седмици", добави той.

В Рио де Жанейро плажовете вече са забранена зона

Този ход идва, когато европейските правителства предприемат все по-драстични мерки за изолиране на хората по домовете им, а затварянето на фабрики по света прекъсва доставките на части, необходими за продължаване на производството на автомобили.

Профсъюзът на служителите във Volkswagen заяви отделно, че затварянето ще влезе в сила от петък и критикува шефовете на компанията, че не са предприели по-спешни действия. "Вярваме, че това е твърде късно! Очакваме излизане от производството сега".

Служителите на VW, които трябва да работят в тясно сътрудничество по монтажните линии, не разбират защо трябва да „рискуват да се заразят“ за „още няколкостотин автомобила“, когато ръководителите вече работят от вкъщи, написаха те.

Фабриките за производство на автомобили бездействат в цяла Европа.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 91 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.