В Рио де Жанейро плажовете вече са забранена зона

11:02, 17 мар 20 / Свят 25 1976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всеки, който се надява да избяга от изолацията вкъщи заради коронавируса с един ден на плажа, може да забрави за това в Рио де Жанейро, където властите с мегафони излъчиха съобщения, нареждайки на всички да се приберат вкъщи.

Властите също затвориха емблематичната статуя на Христос Спасител, гледаща към града и кабинковия лифт, който извежда зрители на върха на Захарната планина, две от най-известните забележителности на Рио.

Макрон постави Франция под строга карантина

Губернаторът на щата Рио Уилсън Витцел предупреди жителите да стоят далеч от брега, за да помогнат за овладяването на пандемията, с разпространено в петък видео, в което той обяви затварянето на училища, кина, театри и големи събития за най-малко две седмици.

Той призна, че забраната за хората да ходят на плажа е "ерес" в един от най-известните с плажовете си градове в света, но подчерта, че при необходимост е готов да разположи военната полиция, за да се приложи мярката.

След горещия слънчев уикенд, по време на който местните жители и туристите така или иначе изпълниха Копакабана, Ипанема и други легендарни плажове на града, властите предприеха мерки, разполагайки пожарникари, които да предадат на хората строгото ограничение. Плаж след плаж минаваха яркочервени камиони с пуснати мощни сирени.

"Органът за гражданска защита моли населението да не се събира на плажа. Моля, за вашата собствена безопасност и тази на вашите съседи, приятели и семейства, върнете се вкъщи", гласеше съобщението, звучащо от мегафони.

„Изпълнете своята роля, за да помогнете за предотвратяване и удържане на коронавируса“.

Рио потвърди 31 случая на новия коронавирус, а в Бразилия има 234. Досега страната не е съобщавала за смъртни случаи от пандемията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама