Внезапна проверка на ГКПП "Калотина"

18:50, 16 мар 20 25 1891 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Окръжна прокуратура София след самосезиране е извършила внезапна проверка на ГКПП "Калотина".

Екип от прокурори проверили действията на  органите по прилагане на мерките за предотвратяване на разпространението на COVID-19, съобщиха от прокуратурата.

Установено е, че от РЗИ София област и УМБАЛ „Св.Анна“ – София е създадена организация за преглед и насочване на всички лица, влизащи на територията на Република България от рискови държави.

Осигурен е денонощен режим на работа и контрол. На всички пристигащи пътници от зони с разпространение на COVID-19 се извършва проверка на здравословното състояние.

Лицата попълват „Формуляр за събиране на данни на пристигащи пътници от зони с разпространение на COVID-19“. На всички лица, пристигащи от страни с потвърдени случаи на заболели се връчва листовка с препоръки за 14-дневна карантина.

Медиците нямат на 100% предпазни средства и облекла

Оказва се пълно съдействие от органите на МВР – ГПУ „Калотина“ и Митница „Калотина“ по създаване на организация и контрол на разпоредените мерки.

От служителите на Митница „Калотина“ се извършва засилен контрол на изходящите от Република България трасета за износ на медицински изделия и препарати, свързани с ограничаване на разпространението на COVID-19.

 

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама