Холивуд очаква загуби за 20 милиарда долара

21:00, 15 мар 20 / Любопитно 25 2209 Topnovini
Pixabay

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви нова забрана за пътувания от Европа, насочена към спиране на разпространението на коронавируса. Тази забрана за пътувания торпилира всякакви планове за популяризиране на филми на доходния европейски пазар. 70 000 кина са затворени в Китай и САЩ.

Предварителните оценки показват, че ударът ще е по-различен от всичко, което Холивуд е преживявал досега и загубите ще задминат единайсетцифрена сума, дори ако условията останат същите, а не по-лоши.

Тръмп обяви извънредно положение в САЩ заради коронавируса

Глобалният бокс офис вече пое коронавирусен удар от поне 7 милиарда долара. Ако се включат и остатъка от март, а след това и април и май, загубените приходи ще се покачат с още 10 милиарда долара, което ще доведе до обща загуба от около 17 милиарда долара.

Ако кризата продължи и след май, това ще задмине всички предвиждания, според „Холивуд Рипортър“. Отлагането на предстоящия филм за Джеймс Бонд вероятно ще струва от 30 до 50 милиона долара.

Отказът от премиерата на „Нито дума 2“ осем дни преди излизането ще струва около 30 милиона долара. Тъй като до излизането на „Бързи и яростни 9“ имаше повече от два месеца, загубите му ще бъдат по-малки от тези на останалите. Бродуей също е в колапс. Месечно спиране ще доведе до загубени приходи, оценени на 100 милиона долара.

Съюзът на сценичните изпълнители „Actors Equity“ призова федералните и местните служители да помогнат на засегнатите работници в сферата на изкуството и развлеченията, тъй като те са изправени пред загуба на доходи, здравно осигуряване и пенсионни спестявания.

Сапун за мобилни телефони срещу разпространението на коронавирус

„Сега е време Конгресът и местните власти да поставят работниците на първо място, за да гарантират, че всички, които се занимават с изкуства и развлечения, ще имат достъп до платен отпуск, здравеопазване и обезщетения за безработица“, се казва в изявление на съюза.

Филмовите и телевизионните продукции влагат 49 милиарда долара в местния бизнес годишно, а общата развлекателна индустрия осигурява 2,1 милиона работни места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!