Германия затваря границите си с Австрия, Швейцария и Франция

19:50, 15 мар 20 25 2457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германия ще затвори този понеделник, 16 март, в 8:00 ч. местно време границите си с Австрия, Франция и Швейцария поради разпространението на коронавируса.

Това съобщава ДПА, позовавайки се на правителствени източници, предава „Ройтерс“. Според ДПА германските власти възнамеряват да запазят свободното движение на стоки.

Росен Желязков: Спираме полетите от Италия и Испания

Хората, които редовно отиват на работа през границата, ще преминават по план, одобрен от канцлера Ангела Меркел. Според „Билд“ решението е взето след телеконференция с участието на германския канцлер Ангела Меркел, министъра на вътрешните работи Хорст Зеехофер, премиерите на федералните провинции Бавария, Баден-Вюртемберг и Саар.

По-рано полските власти заявиха, че страната е решила да затвори своите граници, включително тази с Германия.

Междувременно броят на потвърдените случаи на зараза с новия коронавирус в Германия се увеличи с 1 394 за ден и достигна 5 627, съобщи ТАСС, позовавайки се на данни от федералните щати на Германия.

Огнището на коронавируса в Германия е Северен Рейн-Вестфалия, където 2 100 вече души са се заразили, следвани от Бавария и Баден-Вюртемберг (съответно 886 и 827 случая на инфекция).

Според новите данни, 11 са починалите от болестта, причинена от новия коронавирус в Германия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама