Росен Желязков: Спираме полетите от Италия и Испания

16:53, 15 мар 20 25 2821 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спират се полетите от Италия и Испания у нас, съобщи транспортният министър Росен Желязков на брифинг в МС.

Наши сънародници ще могат да се приберат в понеделник и вторник, като всички, които пристигат от тези дестинации, ще бъдат поставени под карантина, добави той.

Кабинетът: Засегнатите бизнеси да не съкращават работници, поемаме 60% от заплатата им

Желязков поясни, че има готовност да се организира транспорт след този период, ако има наши сънародници в тези страни, за да ги върне в България, ако желаят.

„България е коридор между Европа и Близкия изток, така че ние ще гарантираме нормалното преминаване на стоки през нашите граници. Камионите ще бъдат групирани и ескортирани. Целта е за определен период те да напуснат пределите на страната ни. Става въпрос за транзитния трафик. При необходимост и желание ще зареждат на конкретно определени места. Няма български камиони на словенско-италианската граница. На този етап нямаме камиони в Италия. Транзитът през Сърбия е осигурен”, каза още транспортният министър.

"В БДЖ не планираме редуцирането на влаковете. Даваме си ясна сметка, че пътуванията и сигурно пътуващите са намалели като брой, за да осигурим на пътниците възможност за пътуване в среда с по-голямо санитарно отстояние", добави министърът на транспорта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама