Мораториум върху битовите сметки и по-строги санкции за спекулантите поиска БСП

15:04, 15 мар 20 / Политика 25 2976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мораториум върху битовите плащания на сметки и спиране на сроковете по граждански и административни дела, включително такива на ЧСИ за времето, в което е обявено извънредно положение в страната заради коронавируса.

Това са част от мерките, които БСП предложи след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група, съобщи "24 часа". 

Радев призова за единство, Борисов с мерки за бизнеса и допълнителни пари за медиците

"Ще подкрепим всички разумни мерки на Националния щаб, мястото да се решават тези въпроси e Народното събрание и ние сме на разположение", Корнелия Нинова. Червените ще искат изслушвания на министри в ресорните комисии за анализ какви последици ще има от кризата във всеки сектор.

От премиера ще искат да каже какво е състоянието на фискалния резерв и какви стоки от държавния резерв могат да бъдат освобождавани при нужда.

БСП предлага да се разпишат по-високи наказания за спекулантите, както и ново определение какво е спекула. Нинова призова правителството да намери начин да включи частните болници в работата на медицинските лица, тъй като има недостиг на кадри.

"Прав е ген. Мутафчийски като казва, че купонът свърши, но и времето за общи приказки свърши, нужни са разумни и отговорни мерки и ние сме готови да обсъждаме такива", каза Нинова.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама