Борисов: Остани вкъщи, запази живот

11:27, 14 мар 20 / Политика 25 3245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов призовава българските граждани да останат по домовете си и да спазват мерки за сигурност, защото те ще ни помогнат да не се заразим с опасния коронавирус.

В своя профил в социалната мрежа премиерът е публикувал своя снимка, под която има надпис: „Остани вкъщи, това може да спаси живот“.

Той не е единственият, който е направил това. Много български потребители на Facebook, които са загрижени за своето и общественото здраве, също са публикували под снимките си този призив.

В България е обявено извънредно положение, което ще бъде в сила няколко седмици. Неговата цел е превантивна, за да предпази гражданите от опасното заболяване. Властите призовават да се спазват всички мерки, включително карантината за болните, за да няма нови случаи на зараза. Магазините за храни и стоки от първа необходимост са отворени и гражданите не трябва да се презапасяват. Криза с храните няма и няма да има, уверяват от правителството.

До момента в България има 31 потвърдени случая на коронавирус. В петък бяха открити 8 нови случая, като повечето от заболелите, които са на възраст от 23 до 80-годишна възраст, са в лека форма.

На Балканите по брой заболели България се намира в „златната среда“ на шесто място от общо 10 държави. Най-тежка е ситуацията в Гърция, където има 190 болни от коронавирус, а най-леко в Турция, където те са само 5.

По последни данни има 145 000 болни от коронавирус в цял свят, а 72 000 са оздравели. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама