Спират временно международния влак България – Турция

15:15, 13 мар 20 25 2011 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България – Турция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Външно: Пътувайте само при крайна необходимост

На границата с Турция на ГКПП „Капитан Андреево“ и на ГКПП „Лесово“ трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. Във връзка с епидемиологичната обстановка на влизане в Турция на ГКПП „Капъкуле“, турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на пътниците. Това може да доведе до забавяне на преминаването, предупреждават от МВР.

До второ нареждане временно се преустановява преминаването на хора и МПС през сръбските пунктове ГКПП „Олтоманци“, ГКПП „Стрезимировци“ и ГКПП „Брегово“. Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към ГКПП „Калотина“ и ГКПП „Връшка чука“.

До 13 април: Извънредно положение заради коронавируса

На границата със Северна Македония пътници, пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани само през ГКПП „Гюешево“ – ГКПП „Деве Баир“. На границата с Румъния – на ГКПП „Русе – Дунав мост“ и ГКПП „Видин –Дунав мост“ трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

Чуждите граждани, а също и българските, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който влизат в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина.

Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози. На границата с Гърция трафикът e нормален на всички гранични контролнопропускателни пунктове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама