Външно: Пътувайте само при крайна необходимост

13:40, 13 мар 20 25 3539 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Министерството на външните работи призова българските граждани да се въздържат от пътувания зад граница освен при крайна необходимост.

Министерството повиши нивото на риска за пътуване до 12 държави. С най-високо ниво на риск са държавите Иран и Китай. Министерството предупреждава да бъдат преустановени всякакви пътувания до тези страни, а българските граждани незабавно да ги напуснат.

Предупреждения за преустановяване на пътуванията са въведени за Италия, Испания и Южна Корея, сочи справка на сайта на министерството. 

За Франция и Германия важат препоръки да не се пътува до някои региони, освен ако не се налага. Предупреждение за повишено внимание външното министерство отправя за Япония, Швейцария, Норвегия, Дания, Швеция, Нидерландия и Съединените щати.

В борбата с COVID-19: „Александровска“ набира доброволци

Вчера Вашингтон наложи забрана за полети от 26 европейски държави, сред тях цялото Шенгенско пространство. Българските граждани, които не са били в Шенген 14 дни преди пристигането си в Съединените щати и не транзитират през европейската зона за свободно движение могат да влязат в страната.

Нови мерки в градския транспорт в София заради коронавируса

Заради усложнената в дирекция „Ситуационен център“ денонощно се получават множество запитвания по телефона от граждани. По тази причина телефонните линии +359 2 948 24 04, +359 2 971 38 56 са претоварени. Дори при сигнал „свободно“, ако не се получава отговор, това означава, че линията е заета.

В такива случаи гражданите биха могли да се свържат със „Ситуационен център“ на имейл: [email protected], както и да следят постоянно обновяваните съобщения на сайта на МВнР в рубриките: „Съобщения на Ситуационния център“, „Пътувам за..“ в секция „Услуги и пътувания“.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама