Шофьорите в градския транспорт на София няма да продават билети

11:30, 12 мар 20 25 2368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Забранява се продажбата на билети от шофьорите в обществения градски транспорт. Това става със заповед на кмета на София и е една от мерките на Столична община във връзка с коронавируса, съобщи БГНЕС.

Фандъкова съобщи пред общинските съветници, че се въвеждат допълнителни мерки в детските градини. Въвежда се дезинфекция на общите пространства в детските заведения по 4 пъти на ден, строг контрол при приемането на децата в началото на деня. Ще се проверява и самият персонал на учебните заведения. Медицинските сестри по преценка ще имат право да връщат деца, дори и да имат медицински бележки, че са здрави. 

Столична община не смята да забранява регламентираните протести и масови мероприятия по улиците. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова пред журналисти във връзка с проведеното шествие на катафалки.

„Според мен не бива да ограничаваме демократичните права в този момент. В същото време се надяваме на отговорност от страна на организаторите, има различни и други начини – пред медиите или социалните мрежи. Много е важно да запазим спокойствие, да бъдем отговорни и дисциплинирани. От поведението на всеки един от нас зависи здравето на всички“, апелира Фандъкова.

Столичният кмет представи пред съветниците мерките, които е взела общината заради коронавируса. Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера направи предложение да се затворят пазарите. Фандъкова отговори, че всички пазари към момента се дезинфекцират.

В ромските квартали медиатори разясняват за хигиенните мерки, които трябва да се спазват. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама