Убити и ранени при серия нападения с нож в Мелбърн

08:10, 12 мар 20 / Свят 25 2007 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама души бяха убити, а други двама бяха ранени при серия от нападения, извършени от въоръжен с нож мъж в източния австралийски град Мелбърн. Нападателят е застрелян при опит да бъде арестуван, съобщи в четвъртък полицията на щата Виктория, цитирана от БГНЕС.

Обвиниха жена в тероризъм и планиране на атентат в Лондон

В нощта срещу четвъртък полицията в Мелбърн е получила съобщение за мъж с прободни рани, открит в един от източните квартали на града. Екипът, който пристигнал на мястото, оказал първа помощ, но мъжът починал при пристигането си в болницата. По време на проверката на обстоятелствата на инцидента е установен заподозрян за нападението, който се съпротивлявал по време на ареста и е застрелян от полицейските служители.

Стрелба по барове за наргиле в Германия, стрелецът пуснал запис срещу САЩ

Според разследването по-рано вечерта заподозреният е извършил серия от нападения на минувачи по улиците на града, ранявайки полицай и две жени, едната от които също по-късно е починала в болницата, а втората е в критично състояние.

Според Греъм Аштън, комисар от държавната полиция, нападателят, човек, чиято самоличност вече е установена, няма връзка с терористични организации и няма престъпно минало. В момента разследващият екип установява точните обстоятелства и при трите инцидента и мотивите на престъпника.

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама