Дезинфекцират Женския пазар в София

13:51, 11 мар 20 25 2688 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинското дружество "Пазари Възраждане" ЕАД, което стопанисва Женския пазар, пазара "Димитър Петков" и предгаровия площад "Ротонда", предприе спешни мерки за превенция и недопускане разпространението на коронавирус COVID-19 на територията на тържищата, съобщиха от дружеството.

И „Софийска вода“ с мерки срещу усложнената грипна обстановка

Изпълнителният директор Драгомир Димитров е разпоредил да се извършва дезинфекция на откритите площи на пазарите всяка вечер след приключване на пазарния ден. На търговците, наематели на търговски площи, са осигурени необходимите предпазни средства - защитни маски, ръкавици, дезинфекционни разтвори на алкохолна основа.

Мерките, които са предприети за превенция са съгласно препоръките на Министерството на здравеопазването и оперативния щаб на Столичната община за превенция на разпространението на коронавирус.

"Вярвам, че ако всички ние спазваме добра лична хигиена, избягваме контакт с болни хора, дезинфекцираме откритите площи на тържищата всяка вечер, а административните сгради по няколко пъти на ден, това ще помогне за справянето ни с разпространението на вируса. Смятам, че хората, които посещават пазарите, не трябва да се притесняват за здравето си, тъй като при нас не само няма струпване на много хора по едно и също време, а и както клиенти, така и търговци могат спокойно да спазват нужната дистанция по между си когато пазаруват или общуват", заяви Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама