100 души, завърнали се от Италия, са под карантина в Монтанско

11:14, 11 мар 20 25 3031 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 100 души от Монтанско, завърнали се от Италия, са под домашна карантина, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Монтана.

Заради COVID-19 в Италия временно се разпускат работници във фирми и офиси и българи, работещи там, се зъвръщат. Броят на хората под карантина постоянно се променя, обявиха от инспекцията. Към момента в област Монтана няма регистриран случай на коронавирус, уточниха здравните власти.

Кантарджиев: Няма доказано средство за лечение на коронавирус

Поради опасността от разпространение на коронавирус, охраната на държавната болница МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана е усилена с допълнителни постове, като по този начин стриктно ще се спазва наложената от здравното министерство карантина. Спрени са плановите операции в болницата, а свижданията са забранени. Нови пациенти в момента се приемат само при спешни случаи и необходимост от операции. Ограничено е масовото присъствие на хора при изписване на бебета, обявиха от лечебното заведение.

В Инфекциозното отделение на болницата има 22 легла, но малко от тях са заети с пациенти. Обособедни са три отделни стаи с по три легла, които са изолирани от останалите в отделението и в тях може да бъдат настанени болни с коронавирус, ако се появят такива, обявиха от ръководството на болницата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама