Продават на търг писмо на Томас Джеферсън

21:00, 11 мар 20 / Любопитно 25 2744 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Джеферсън е един от основателите на Съединените американски щати. Той е вицепрезидент на страната от 1797 до 1801 г., преди да бъде избран за президент за два мандата, от 1801 до 1809 г.

Неизвестно досега писмо, написано от бившия президент на САЩ Томас Джеферсън е открито от историка Нейтън Рааб, търговец на редки документи и автор на новоиздадената книга „Ловът за история“. Твърди се, че писмото хвърля светлина върху желанието на основателите на САЩ да насърчат „иновациите и изобретенията“ в страната.

Твърди се, че писмото е написано до главния помощник на Джеферсън през септември 1790 г., когато бъдещият президент е държавен секретар на САЩ и член на съвет за оценка на нови изобретения.

„Това откритие подчертава как ловът на история продължава всеки ден и защо исках да напиша тази книга“, каза Рааб и добави, че „писмото ни показва, че основателите на страната ни са разбрали значението на защитата на иновациите и изобретенията”.

Рааб, който предлага писмото за продажба, предположи, че то може да бъде оценено на приблизително 50 000 долара. Бизнесменът твърди, че документът е бил в частна колекция повече от сто години, съобщи БГНЕС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама