Българска дизайнерка е номинирана за световна награда

19:40, 10 мар 20 / Любопитно 25 2391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За пръв път български дизайнер е номиниран за престижната награда на LVMH, съобщи БГНЕС.

Става дума за българо-американката Ема Чопова, която за пръв път ще представи нашата родина в конкурса, където жури ще бъдат звезди от ранга на певицата Риана, дизайнерите Стела Маккартни и Марк Джейкъбс и много други светила на модата.

Две от дъщерите на Анджелина Джоли претърпели операции

Наградата на LVMH се връчва от 2013 г. насам и има за цел да отличи и подкрепи млади дизайнери от цял свят. Победителят ще стане известен на 5 юни в Париж. На финалната права са останали 8 финалисти, които освен всичко друго ще получат парична премия от 300 000 евро и подкрепата на прочути дизайнери за една година.

Освен българката за пръв път на финала ще участва представител на Индия и за втори път представител на Южна Африка. Петима от участниците, включително Ема Чопова, изработват дамско бельо, а другите трима – мъжко облекло.

Бриджит Джоунс е най-вдъхновяващата филмова героиня

Изпълнителният вицепрезидент на компанията Louis Vuitton и основател на наградата Делфин Арно заяви: „Тази година още веднъж полуфиналистите ни впечатлиха с креативността си и ангажимента си да създават дрехи, които са уважителни към околната среда... Всичките осем финалисти имат общо да бъдат много талантливи в своите области и да се стремят да подобрят своето ноу-хау“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама