Кои спортни събития бяха отменени?

13:30, 09 мар 20 / Спорт 25 3168 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Министерски съвет реши всички спортни събития в България да се провеждат при закрити врата, след като у нас бяха потвърдени първите 4 случая на заразени с коронавирус в Габрово и Плевен. Със заповед на спортния министър Красен Кралев в двете области се преустановява провеждането на спортни мероприятия до второ нареждане. 

Светкавични забрани от държавата заради коронавируса

Част от родните спортни федерации решиха да проведат събитията без публика, а други ги отмениха. Ето списък със спортни събития, които бяха отменени до този момент:

ФУТБОЛ

Българският футболен съюз разпореди от днес до второ нареждане двубоите от Първа и Втора професионална лига да се играят при закрити врата.

ВОЛЕЙБОЛ

От днес се преустановява провеждането на срещите от държавните първенства по волейбол за подрастващи на всички нива и във всички възрастови групи до второ нареждане. Срещите от държавните първенства по волейбол за мъже и жени ще се играят без присъствието на публика.

Предвиденото за 13 март Общо отчетно-изборно събрание в София ще се проведе по план от 10.00 часа, като от Българската федерация по волейбол  обявиха, че са взелти всички необходими предпазни средства за провеждането на събитието.

БАСКЕТБОЛ

От днес до 15 март всички срещи се отменят като превантивни мерки срещу разпространението на коронавирус в България. В случай, че обстановката в страната се влоши, от баскетболната лига ще уведомят допълнително за техните действия.

Малко преди това церемонията по награждаване на най-добрите баскетболисти у нас за 2019 г. стана поредното публично масово събитие, което бе отменено заради коронавирус. От БФБаскетбол обявиха, че мероприятието, планирано за 12 март, няма да се състои.

От федерацията ще спазят датата и на 12 март ще обявят в медиите резултатите от Анкетата за Най-добър и Най-добра баскетболист и баскетболистка на 2019 г., най-добрите млади състезатели в двата пола, а също – Най-добрият треньор за изминалата година. Ще бъдат обявени и имената на най-добрите ни играчи зад граница.

ТЕНИС

Преустановява се Държавният турнир по тенис за момчета и момичета до 14 години, домакин, на който е ТК "15:40" в град София. Ръководството на Българската федерация по тенис ще обсъди на извънредно заседание кога, къде и как ще се проведе този турнир. Междувременно мачовете от основната схема на Държавното лично първенство по тенис на закрито за жени „25-години БУЛИНС" ще се играят при закрити врата. 

ПЛУВАНЕ

Отменен бе международният плувен турнир "Пирин - Благоевград", който трябваше да се прроведе на 14 и 15 март в Благоевград. Преди това в Стара Загора бе отложен турнирът “Русалка“, но организаторът Траяна успя съгласувано с БФПС да намери дати за края на месеца. 

В същото време Управителният съвет на федерацията по водна топка прекрати всички първенства считано от днес.

ХАНДБАЛ

Всички срещи по хандбал ще се провеждат без пубика. Клубовете-домакини трябва да направят необходимата организация за спазване на указанието, а делегатът на съответната среща да следи за изпълнението му. БФ Хандбал препоръчва на домакините да поставят на подходящи места дезинфектанти за ръце, достъпни за всички участници в проявата.

ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА

За по-късен етап се отлагат ДП "Жулиета Шишманова" и ДОП. Отменя се също и МТ Купа "Феникс", гр. София, и МТ "Руми и Албена" гр. Варна. Българската федерация по художествена гимнастика препоръчва да не се провеждат клубни турнири до края на месец март. Препоръчва се и на на ръководствата на спортните клубове по художествена гимнастика по време на грипната ваканция да не се провеждат тренировъчни занимания. Единствено националният отбор ще продължи тренировки във връзка с участието им в важни международни състезания, но при ограничен достъп на външни лица и при строги правила за хигиена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама