Коронавирусът вся хаос в италианското калчо

16:51, 08 мар 20 / Спорт 25 2898 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италианският спортен министър Винченцо Спадафора призова ръководството на футболната федерация веднага да спре провеждането на мачове от Серия А заради епидемията от коронавирус в страната, предаде БГНЕС. Същото поискаха от профсъюза на футболистите. Решението зависи и от футболната Лига.

Това доведе до голям хаос във връзка отложените шест срещи от 26-ия кръг, които трябва да се играят днес без публика, включително и дербито на Италия "Ювентус"-"Интер", предаде БНР.

Временно първият по програма мач за деня "Парма"-"Спал" бе отложен с 1,15 ч. и в края на краищата започна с това закъснение. Това означава, че и следващите срещи ще бъдат изиграни, ако не се случи нещо ново.

Заради коронавируса: Милано и Венеция под карантина

Според футболния коментатор и световен шампион Фулвио Коловати спешната ситуация е в целия свят.

За това калчо Лигата свиква извънреден съвет на 10 март. Едва тогава ще се разбере дали след изиграването на тези отложени заради коронавируса срещи от 26-ия кръг на серия „А”, последната - "Сасуоло-Бреша", която е утре, шампионатът ще бъде временно прекратен, както стана с професионалните първенства на баскетбола, ръгби, плувните спортове и др.

Италия наема пенсионирани лекари за борба с коронавируса

Починалите от КОВИД-19 в Италия вече са 233, а заразените близо 5900, което добави до въвеждането на тотална карантина на цяла Ломбардия плюс части от Венето, Пимеонте, Емилия Романя и други региони. По-рано тази седмица бе взето решение всички мачове в страната до края на месеца да се играят без публика като мярка за сигурност, но според Спадафора това не е достатъчно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама