Каракачанов: Разумни решения за медицинските сестри не могат да се намерят под натиск

19:10, 07 мар 20 / Политика 25 2229 Topnovini

В нормален диалог може да се намерят разумни решения за проблемите на медицинските сестри, но не под натиск. Това заяви тази вечер в Плевен вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, съобщи БТА. „Казвам разумни решения, а не под натиск и без да се прави аритметиката дали парите ще стигнат“, подчерта той.

Акцент на деня: На прозорците на властта

"Мисля, че министърът на здравеопазването има добро желание да реши проблема. Надявам се да се намери решение, което да удовлетворява и двете страни - бюджетът и медицинските сестри", изтъкна вицепремиерът. Помолен да коментира начина за протест той каза, че не смята че е правилно „да отидеш в една държавна сграда и да останеш там, въпреки охраната, въпреки режима“.

Това не е добър пример за спазване на обществения ред. Никой не пречи да протестираш и да настояваш за своите права. Начинът, по който се прави, изостри емоциите. Това не е тероризъм, но е някаква форма на по-оригинален протест, може би“, допълни Каракачанов.

Депутатите се скараха кой е виновен за барикадата на медсестрите - Борисов, БСП или Манолова

Тази вечер в Плевен той представи своята книга за Тодор Александров, като призна, че към темата е имал интерес още като ученик. „Това е една от най-великите личности в нашата история“, каза авторът и призна, че е написал книгата, защото смята, че трябва да разкаже по достъпен начин за голяма личност от нашата история, която е позабравена. Поуката за читателя според него е да не се делим. „Истинският патриот трябва да търси в нашата история мотивацията си да бъде българин“, подчерта Красимир Каракачанов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани