Спряха издаването на мемоари на Уди Алън

09:58, 07 мар 20 / Култура 25 2060 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американска издателска къща се отказа от плановете си да публикува мемоари на награждавания режисьор Уди Алън, обвинен в секс тормоз.

Издателската къща „Ашет“ взе това решение, след като в петък нейни служители организираха стачка в Ню Йорк и Бостън в знак на протест срещу публикуването на книгата „A Propos of Nothing“, съобщи Би Би Си, цитирана от БНР.

Уди Алън съди Amazon за 68 млн. долара

Ронан Фароу, син на Уди Алън и актрисата Миа Фароу, по-рано остро разкритикува „Ашет“ и заяви, че не желае да дели една и съща издателска къща с баща си. Миналата година Фароу, който отдавна се е разграничил от баща си, издаде книга, посветена на това как влиятелни мъже избягват заслуженото си наказание.

Скарлет Йохансон за обвиненията към Уди Алън: Пак бих работила с него

Неговата осиновена сестра Дилън Фароу обвини Уди Алън в секс тормоз, когато е била 7-годишна. Той отрича твърденията, което по-рано е било разследвано, но не е довело до обвинения.

Според Ронан Фароу поддържа издателите на книгата на режисьора не са се свързали със сестра му Дилън, за да сравнят нейната версия с тази на Алън. Според журналиста подобно поведение свидетелства за липсата на професионализъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама