ГЕРБ дава по 10 хил. лева на семействата на загиналите работници на „Хемус“

17:00, 06 мар 20 / Политика 25 2781 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

„Вчера съм предложил на партията, да видим от субсидията или от членския внос по 10 000 лв. на двете семейства на загиналите. Познавахме ги. Вярвам, че партията ще ме подкрепи. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира напредъка по строителството на автомагистрала „Хемус“ в участъците между Ловеч и Плевен и трасето в района на Търговище.

Длополука на новостроящ се участък от автомагистрала "Хемус" край търговищкото селвамата работници загинаха на 15 февруари при трудова зо Буховци. На строежа се срутва част от виадукт - бетонна колона с височина около 15 метра, от която са паднали двамата работници. Починалите на място (42 и 51 г.) са били служители на шуменска фирма. Единият е от омуртагското село Врани кон, а другият - от град Върбица.

Двама работници загинаха при строежа на нов участък от АМ "Хемус"

„Видя ли багерите, знам, че ще стане“, заяви премиерът Борисов при огледа на изграждащия се път Ловеч-Плевен. В инспекцията участва също заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той информира министър-председателя, че в това трасе подготвителните дейности, както и махането на хумусния пласт, вървят успешно. А всяка сутрин работниците преминават през инструктаж за безопасност на труда.

снимка: Правителствена информационна служба 

Строителната фирма ще помогне на близките на работниците, загинали на АМ "Хемус"

„Ако е било лесно, да са го направили досега. Но те стоят на жълтите павета, а после ще минават за минути и няма да знаят какъв къртовски труд е положен“, посочи премиерът Борисов.

Изграждането на „Хемус“ е водещ приоритет на правителството. Целта е аутобанът да е готов до 2024 г.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама