Арнолд Шварценегер съди руска компания, създала негов двойник-робот

20:40, 05 мар 20 / Любопитно 25 2370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Холивудската звезда Арнолд Шварценегер подаде иск срещу руската компания „Промобот“ за използването на неговия образ без разрешение за създаване на робот-близнак, съобщи порталът TMZ, цитиран от БГНЕС.

Компания, представляваща Шварценегер, твърди, че руската компания използва незаконно правото на актьор на публичност. Ищците изискват ответникът да спре да използва образа на Терминатора и да му изплати 10 милиона долара заедно с печалбата, получена във връзка с показването на робота.

Както е посочено в съдебното дело, „Промобот“ показва робота-двойник на актьора на публични събития, за да рекламира и продава своите продукти. Така през януари той бе показан на изложението CES в Лас Вегас, след което адвокатът на актьора Марти Сингър поиска да бъзе спряно използването на физиономията на Шварценегер. Тогава от „Промобот“ обещали да прекратят практиката си, но през февруари роботизираният Терминатор отново се появи на изложението за играчки в Ню Йорк.

От руската компания отрекоха твърдението за съдебния процес. От „Промобот“ твърдят, че те не са получили искове от Арнолд Шварценегер, от съда или от други органи. Компанията преговаря за използването на външния вид на Шварценегер от няколко месеца.

През октомври „Промобот“ представи робота-двойник на самия Шварценегер на Synergy Global Forum в Санкт Петербург. Както тогава съобщи на РИА Новости представител на компанията, „той и всичките му партньори наистина го харесаха“.

Роботът напълно имитира външния вид на актьора. Той може да движи очите, веждите, устните, шията, а също така да поддържа разговор. „Лицето“ на андроида може да възпроизвежда повече от 600 варианта на човешка микромимика. За да постигнат максимална реалност, руските специалисти създадоха и патентоваха собствен дизайн на лицето, а също така използваха технология за създаване на изкуствена кожа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама