Genesis се събират след 13 години

14:45, 04 мар 20 / Любопитно 25 1960 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Genesis се готвят за турне във Великобритания и Ирландия в края на годината. Тони Банкс, Фил Колинс и Майк Ръдърфорд ще изнасят отново концерти за пръв път от тринадесет години. Триото оформя рок групата, след като през 1975 г. Питър Гейбриъл я напуска.

На сцените в Дъблин, Глазгоу, Ливърпул, Манчестър, Нюкасъл, Лийдс, Бирмингам и Лондон с триото ще излезе и 18-годишният син на Фил Колинс - Никълъс, който замества баща си на ударните. На бас китарата ще е Дарил Стърмър.

При последното турне на групата през 2007 г. Фил Колинс получи увреждане на нерв и оттогава не може да свири на барабани. „Той звучи като Фил и това ни даде идеята как да го направим, защото знаем, че Фил не може вече да бъде на ударните“, обясни Банкс.

Музикантите, които са на по 69 г., са нарекли турнето си „Последното домино“. Билетите ще се продават от 6 март.

Слухове за това, че легендарната рок група ще се събере да свири отново, се носят от миналата година, когато Колинс и Ръдърфорд свириха заедно в Берлин през юни.

Genesis имат 15 студийни албума и шест, записани на живо, с продадени над 100 млн. екземпляра. През 2007 г. свирят за последно заедно за 40-ата годишнина от създаването на групата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама