Хоакин Финикс продуцира ням черно-бял филм, защитаващ животните

09:20, 04 мар 20 / Любопитно 25 2070 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Гунда” е поредният черно-бял документален проект, заснет като послание към цялото човечество. Режисьорът на документални филми Виктор Косаковски заснема портрети на жителите на малка ферма - няколко петли и кокошки, крави и главния герой - прасето Гунда и новородените й прасенца.

В продължение на час и половина камерата следи животните, които са заети с обичайното си ежедневие. Те са потопени в някакъв напълно свой собствен свят, отделен от хората, а филмът е заснет от тяхна гледна точка. Косаковски работи в любимия си стил на филмов примитивизъм: в картината няма музика или диалози (по-точно, има ги, но ние не ги разбираме), а разказът е изцяло фокусиран върху Гунда. Нейната история повтаря историята на всички животни, които хората експлоатират. Режисьорът разказва простичко за всекидневната човешка жестокост и я персонализира, поставяйки зрителя пред морален избор.

Нищо чудно, че един от генералните продуценти на филма е Хоакин Финикс, известен с любовта си към животните. Филмът беше представен на тазгодишния филмов фестивал в Берлин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама