Външните министри от Берлинския процес се събират в Скопие

07:30, 10 мар 20 / Политика 25 2211 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Външните министри от Берлинския процес се събират в Скопие на първа среща от съвместното председателство на България и Северна Македония.

Освен държавите от Берлинския процес, в срещата в Скопие ще участват и представители на Европейската комисия, и на Съвета за регионално сътрудничество.

В рамките на министерската среща от 8-и март в Скопие се провежда и форум на неправителствени организации под надслов „Стимулиране на стратегическата автономия. Приносът на Западните Балкани за споделено европейско бъдеще”. Днес на форума се предвиждат два съвместни панела с участие на министрите от страните-участнички в Берлинския процес и представители на неправителствените организации.

Захариева: Правим всичко възможно, за да помагаме на Северна Македония по пътя към ЕС

Берлинският процес е политико-дипломатическа инициатива, лансирана през август 2014 г. от германския канцлер Ангела Меркел. Участници в процеса са страните от Западните Балкани - Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово и Албания, и държави-членки на ЕС - Германия, Франция, Австрия, Италия, България, Полша, Хърватия и Словения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама