Големите кавички на седмицата (2 - 8 март)

12:30, 08 мар 20 / Големите кавички 25 5225 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Екипът на ТОПНОВИНИ подбра най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

„Свободата е най-силният имунитет срещу всякакви политически вируси". Това заяви президентът Румен Радев в словото си по време на тържествената заря-проверка  в столицата по случай отбелязването на 142 години от Освобождението на България. По-рано на връх Шипка държавният глава също говори за "вируса" и определи отмяната на честванията на върха като манипулации: "Каква ли щеше да бъде съдбата на България днес, ако онези велики българи се бяха поддали на "вируса" на манипулацията, на "вируса" на страха, на "вируса" на примирението, на "вируса" на слабоволието? Но те устояха и не се поддадоха, както всички вас, за които дългът към паметта е свят и неотменим".

„Много пъти съм казвал, че ще дойде ден да пожалите и за мене, защото ви се вижда лесно, но никак не е". Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти преди да замине за Анкара, където се срещна с турския президент Реджеп Ердоган заради мигрантската криза.

„Министър Петя Аврамова вчера от едно телевизионно студио ни зарадва, че тол системата била проходила. Смятам, че за всички ще е по-честно да кажем, че всъщност тол системата прокуца". Така депутатът от БСП Димитър Данчев коментира официалния старт на тол системата и възникналите проблеми. 

 

„Няма голям, малък брат - има държавни интереси, интереси на българската икономика. Някъде четох, че съм американски ястреб. Ако въобще мога да кажа, че съм ястреб - аз съм български ястреб. За мен е определящо дали си българин и обичаш родината си и чак след това какво отношение имаш към някакви други страни", коментира главният прокурор Иван Гешев.

Споменавате острови, полуострови, архипелази, централни апетитни имоти – може би Чукотка... За тези три години, откакто съм министър, са продадени 16 имота“. Това каза министър Красимир Каракачанов в отговор на обвиненията за злоупотреби с военни имоти.Той посочи, че по негово време са продавани най-малко имоти и обвинението на „Атака“ е лъжа.

„Не сме седнали тук да ядем пържоли и да си пием водката". Това коментира зам.-председателят на Атака" Десислав Чуколов във връза с продажба на военни имоти от страна на министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

„Не може хора, които един пирон не са забили в живота си, а лапат кюфтаци в един скъп ресторант, да ме обвиняват и клеветят". Така военният министър Красимир Каракачанов се обърна към депутатите от "Атака" и въпросите им дали има нарушения при продажбата на военни имоти. 

„По-добре да стискаме палци коронавирусът да се разпространи и да не играем мача с „Лудогорец". Това заяви изпълнителният директор на Левски" Павел Колев след загубата на сините от Славия" (1:2) и по повод предстоящия мач за купата срещу Лудогорец".

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама