Борисов заминава за Анкара за спешни разговори с Ердоган

06:40, 02 мар 20 / Политика 25 2656 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бойко Борисов ще проведе среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Анкара. По време на работната вечеря двамата лидери ще обсъдят действията, които ще допринесат за справянето с кризата в Сирия и спирането на мигрантския натиск в региона, съобщиха от Министерски съвет.

Днес се очаква шефът на Европейския съвет Шарл Мишел заедно с министър-председателя на Гърция Кириакис Мицотакис да посетят граничната територия с Турция.

Борисов: Следим внимателно Сирия и мигрантите

Срещата в Анкара е още едно потвърждение за интензивните връзки между двете страни, които освен съседи, са съюзници в НАТО и регионални партньори, подчертават от МС. За България Турция е важен партньор на ЕС за справяне с редица предизвикателства като миграционния натиск върху Европа, борбата срещу тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, търговията, икономиката.

Турция не трябва да бъде оставяна сама в подобна ситуация и спешно се налага да й бъде оказана подкрепа. „Необходимо е дълготрайно да решим проблема с миграцията“, подчерта премиерът в неделя. Само с общи усилия и дипломация проблемът с миграцията може да бъде решен дългосрочно, отбеляза Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама