Тъжната история на една от най- възрастните мечки в парка в Белица

17:09, 28 фев 20 / Любопитно 25 3907 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От Организацията за защита на животните „Четири лапи“ съобщиха във Facebook, че един от дългогодишните обитатели на Парка за танцуващи мечки край Белица- мечката Стефка е починала в края на миналата седмица. Била е една от най-възрастните мечки в Парка, на 36 години - нетипична възраст за животно, родено в плен.

Мечката прекарва първите 19 години от живота си, живееща в ужасяващи условия, като танцуваща мечка - атракция за туристи. Едва ли е щяла да доживее стоите старини, ако не бе открита и спасена от екипа на „Четири лапи“.

През 2003 г. е спасена от ужасните условия, в които я е отглеждал нейният тогавашен собственик, и е настанена заедно с други две мечки в Парка за танцуващи мечки край Белица.

По носа и горната устна на животното личали белезите и дупките от халката и синджира, с които е била връзвана и водена на повод, за да танцува преди да заживее в парка. През 2013 г. заради инфекция на старите рани се налага да претърпи спешна и сложна пластична операция на носа от ветеринарния експерт проф. Аминков - Декан на факултета по ветеринарна медицина в ЛТУ. Благодарение на усърдната работа и опита на проф. Аминков, носът на Стефка е изграден наново, след като е живяла години наред със счупване.

Мечката Стефка прекара общо 17 години щастлив живот в Парка. Тя не бе конфликтна мечка и живееше в сектор 4, заедно с четири други мечки, от началото на нейното спасяване в Парка, без да бъде премествана. Типично за много от обитателите и тя имаше любимо място за почивка - често лежеше в най-горната, дясна част на сектор 4, в хралупа в корен на дърво. Тя обичаше да се излежава там дълго и да наблюдава наоколо.

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 4
1 hauttytuh 05:45, 11 мар 23

Based on the use of the new iFIRKO tracer mouse model, we conclude that the iFIRKO mouse model does not resemble the typical lipoatrophic mouse models such as the FAT ATTAC 19 or the A Zip F 1 mouse models 20, which exhibit a loss of adipocytes and ectopic deposition of lipids clomid for bodybuilders

2 JRfHDblD 02:53, 11 фев 24

how can i get viagra Department of Molecular Genetics, University of Toronto, 1 King s College Circle, Toronto, Ontario, M5S 1A8, Canada

3 MQrKvPz 08:54, 20 фев 24

N Engl J Med 294 405 410, 1976 cost finasteride

4 Bragree 05:53, 02 мар 24

Additionally, overexpression of the endogenous PKA peptide inhibitor PKI also blocked the effects of estrogen on NT N transcription priligy side effects

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама