Сайтът на "Националната лотария" спря да приема депозити за участие в онлайн игри

16:05, 28 фев 20 25 3547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сайтът на "Националната лотария" (7777.bg) спря да приема депозити за участие в онлайн игри. Това става ясно от съобщение, което се появава, когато посетител направи опит да участва в някоя от игрите със залози на сайта, който е собственост на Васил Божков.

Краят на лотарията дойде, ами сега?

Ето какво гласи то:

"Уважаеми клиенти,

Във връзка с наложени запори от Национална агенция по приходите върху банкови сметки на „Национална лотария“ АД, считано от 28.02.2020 г. се преустановява приемането на депозити за участие в онлайн игрите на сайта 7777.bg. Наличните средства по игралната сметка на клиента могат да бъдат използвани за игра в онлайн игрите на сайта 7777.bg или да бъдат заявявани за изтегляне, чрез разплащателен метод „Easypay“ при спазване на установеното в Общите условия за ползване на сайта 7777.bg

Припомняме, че в началото на месеца Националната агенция по приходите започна да налага запори на фирми на обвиняемия хазартен бос Васил Божков. Според данните на Агенцията по вписванията са фирмите „Вабо 2017“, „Лотария БГ“ и „Евробет“ АД. Според отчета на първата фирма тя притежава и частния самолет на хазартния бос - Bombardier Global 5000 (twin jet). През останалите дружества пък Божков държи пакетите в игрите на „Националната лотария“ и залаганията.

Последен ден за изтегляне на всички лотарийни билети от магазините

Законът позволява на НАП да наложи предварителен запор при започване на ревизия или проверка, в хода на която се очаква да бъдат установени неплатени задължения. Той ще бъде вдигнат, ако очакванията не се потвърдят. По време на запора собствениците не могат да се разпореждат с компаниите, а сделки за продажба на дялове или имущество са нищожни.

Междувременно Държавната комисия по хазарта  състави няколко акта за административни нарушения на хазартните фирми, които са свързвани с бизнесмена за 700 милиона лева неплатени такси към държавата. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама