Вицепрезидентката на Иран е заразена с коронавирус

16:45, 27 фев 20 25 2690 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иранската вицепрезидентка и отгроваряща за въпросите на жените и семейството Масуме Ебтекар се е заразила с коронавируса, съобщи БГНЕС, цитирайки ИРНA и Рия Новости. "Предвид някои признаци на инфекция, г-жа Ебтекар беше изследвана, като тестът се оказа положителен", съобщи съветникът на вицепрезидентката пред агенцията.

Според последните данни броят на инфекциите в Иран достигна 245 души, от които 26 са с фатален изход.

Междувременно Саудитска Арабия въведе редица мерки за предотвратяване на разпространението на новия коронавирус Covid-19, съобщи външното министерство на кралството.

Правителството даде нареждания да се прекрати влизането в страната на лица, пристигащи за малък Хадж в Мека, който мюсюлманските поклонници извършват през цялата година с изключение на месеца на големия Хадж. Забранено е да се посещава и Джамията на пророка в Медина.

Освен това, временно не се допускат в страната туристи, идващи от държави, където има разпространение на новия коронавирус.

Коронавирусът се появи в още европейски държави

Въведени са и ограничения за използване на лична карта вместо паспорт от жители на държавите от Съвета за сътрудничество на страните от Персийския залив.

В Саудитска Арабия няма регистриран случай на зараза с Covid-19. До момента новият коронавирус е взел 26 жертви в Иран. 245 души са диагностицирани с пневмония, причинена от вируса Covid-19. Вчера иранските власти съобщиха за общо 139 случая на коронавируса и 19 смъртни случаи.

Ирак съобщи днес за първи регистриран случай на зараза с Covid-19 в столицата Багдад, който е шестият, установен в страната. Мъж се е заразил след пътуване до Иран, се казва в съобщение на местното здравно министерство. Той е в "добро състояние", настанен е в столична болница.

Властите в Ирак вчера забраниха събирането на много хора на едно място и влизането в страната на пътници от Кувейт и Бахрейн. Вече девет държави са в списъка на страните, до които е забранено да се пътува, и от където се допускат пътници.

Особено голямо е безпокойството за влизане на заразата от Иран, с който Ирак има тесни културни и религиозни връзки. Годишно Ирак е посещаван от милиони ирански поклонници.

Във вторник четиричленно иракско семейство даде положителни проби в провинция Киркук, след завръщането си от Иран. Това бяха първите иракчани, за които е установено, че са заразени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама