Отново спад на контрабандата на цигари

10:56, 27 фев 20 / Политика 25 1806 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

За ужас на нашите противници и критикари контрабандата на цигари е спаднала до 3,1%. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, по време на което стана ясно, че производителите на тютюн вече са получили парите си, за да могат да започнат работа.

76 млн. лв. са дадени на 42 хиляди тютюнопроизводители. Тази година парите бяха отпуснати от Министерския съвет два месеца по-рано, за да могат производителите да имат „рязък старт“.

СБЛЪСЪК: "За" или "Против" допълнителен отпуск за непушачите?

Огромната част от тези производители са български мюсюлмани в най-крайни и труднодостъпни места. И всеки, който се е здрависвал с тях – аз с хиляди съм се здрависвал, ще усети мазолите по ръцете им. Затова им даваме парите, за да може спокойно да си работят“, коментира Бойко Борисов.

Междувременно правителството отпусна и 10.4 млн. лв. за противоградови ракети, които ще обезпечат целия сезон 2020 г. „Аномалиите на природата - знаете сега е суша, след това ще дойдат бедствия, наводнения и градушки“, посочи премиерът.

Въпреки сушата: Поливният сезон е осигурен

От своя страна, земеделският министър Десислава Танева обясни, че вече има изградена национална противоградова защита - 21 млн. дка, покриващи ракетен способ, и 40 хил. кв. м. със самолетен способ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама