Metallica отмени участието в два фестивала

11:20, 27 фев 20 / Любопитно 25 2077 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската рок група Metallica отмени участието в два фестивала заради лечението на фронтмена Джеймс Хетфийлд, съобщава NME, цитирана от БГНЕС.

Така че групата няма да дойде на фестивала "Columbus Sonic Temple" през май, където ще бъде заменена от Red Hot Chili Peppers и Tool и на "Louville's Loud Than Life" през септември.

Солистът, който се „бори със зависимост“, започна курс по рехабилитация през септември 2019 г. Пристрастеността му към алкохола стана една от темите на документалния филм „Metallica – Some Kind of Monster“, който беше показан през 2004 г.

В писмо до феновете Хатфийлд обясни защо Metallica отказва да участва във фестивалите: "Опитвам се да се възстановя и поддържам форма. За мен е важно да спазвам схемата на лечение. На тези дати имам планирани медицински процедури, които не могат да бъдат прехвърлени никъде".

"Извинявам се на всички наши фенове, които закупиха билети за тези фестивали. Преговаряме с организаторите, така че има възможност да ви бъдат върнати парите или да смените билетите си. Извинявам се на всеки от вас. Миналата година не сложих здравето си на първо място, но сега знам, че психичното благополучие е най-важното за мен“, добави лидерът на групата.

Изпълненията на събития като Epicenter, Welcome To Rockville и Aftershock ще се проведат по план.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама