Томислав Дончев за коронавируса: Да не създаваме масова психоза

08:34, 26 фев 20 / Всичко за коронавируса 25 1101 Topnovini

"В стремежа си да реагираме адекватно на ситуацията да не създаваме масова психоза. Това, че някой  е заразен, не значи смъртност. Взети са всички мерки и това е правилното поведение", заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

„Хората не се пускат в болничен от телевизора. Министърът на здравеопазването също не може да пусне 1/3 от българите. Болничните се предписват от лекар. Той преценява какво да прави и какъв е риска. Посланието на министъра е следното – не може всеки, който е бил на почивка, да излезе в двуседмичен болничен”, обясни той.

Във ВМА наблюдават двама души за коронавирус

„Всички трябва да бъдат гъвкави в тази ситуация. Хората по цял свят пътуват, може да не проявят симптоми. Не може всеки, който е кихнал, да има коронавирус. На сайта на Министерство на здравеопазването има достатъчно информация какви превантивни мерки трябва да се вземат", добави той.

"Властите в Испания, по сигнал, подаден от България, разследват въпросния имот. Не чух да разследват премиера. Това е стара манджа, претопляне на испанския котлон. Такива неща не се случват случайно. Премиерът много ясно заяви, че къща в Испания няма. Още повече, че се появи и собственикът на имота", каза вицепремиерът Томислав Дончев относно статията на „Ел Периодико”.

Борисов заподозря, че Радев го атакува през испанска медия

Според него интерес от подобен скандал може да има всеки.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани