Освободиха директора на ТЕЦ "Бобов дол", централата е спряла работа

12:42, 21 фев 20 25 3818 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ТЕЦ "Бобов дол" е спрял работа към 5.00 часа тази сутрин, съобщи Васил Васев, кмет на Големо село, на чиято територия е централата, предаде БНР.

По-късно стана ясно, че директорът на ТЕЦ "Бобов дол" Емил Христов е освободен, съобщи bTV. Пред медията той потвърди, че е бил задържан в Козлодуй, където бил в командировка, но днес се намира в Централата и говори с адвокатите си. Очаква се Емил Христов даде изявление пред медиите следващата седмица.

Гешев: ТЕЦ „Бобов дол“ незаконно гори боклук 

Христов оглавява ТЕЦ „Бобов дол“ от есента на 2014 г. Дотогава е бил главен енергетик на централата. Бил е и общински съветник - един мандат в Дупница.

 

Междувременно вътрешният министър Младен Маринов посочи, че тече проверка за превозвачите на товари, които доставят суровина за изгаряне в ТЕЦ "Бобов дол", съобщи dariknews.bg. Той припомни, че в средата на януари ръководството на прокуратурата извърши проверка, която установи нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“. Тогава предприятието беше поставено под наблюдение заради изтекло разрешително. "Вследствие на това беше задържан със заповед за 24 часа управителят на ТЕЦ-а, впоследствие прокуратурата му повдигна обвинение. Беше взета мярка „парична гаранция“. Продължаваме с разследването", посочи Маринов.

"Бобов дол" попадна сред поредицата проверки, които главния прокурор поиска във връзка със скандала с италианския боклук с нерегламентирано съдържание, който беше заловен на няколко места в страната. Заедно с "Бобов дол" тогава бяха проверени и ТЕЦ "Брикел" , "Сливен" и "Перник", които се свързват с бизнесмена Христо Ковачки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама