СДС: Крачката назад за еврото е служебна победа за апетитите на Кремъл

15:38, 19 фев 20 / Политика 25 2336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съюзът на демократичните сили призова управляващите да не проявяват никакво колебание за присъединяването ни към еврозоната. Според СДС това е задължителна стъпка по пътя към догонване на развитите държави и постигане на европейски стандарт на живот.

"Ако сега, когато сме изпълнили всички критерии от Маастрихт, пропуснем момента, едва ли в близкото десетилетие ще имаме нова възможност да станем част от ядрото на Европа. Очевидно е, че скоростта на развитие на страните в еврозоната е по-висока от тази на останалите. Ако наистина има съгласие, че не искаме да сме в периферията, защо е този вой против минаването ни на първа европейска скорост?", се посочва в позиция на партията.

Националният интерес на България е да стане част от еврозоната, твърдят от СДС и призоваха всички проевропейски сили в България да се обединят и да не допуснат мисията на проруското лоби да ни отклони от влизане в еврозоната, да бъде успешна.

Според тях България отново е изправена пред съдбовен избор. От партията изтъкват, че абсолютен консенсус в обществото и имало и по въпроса за присъединяването ни към НАТО и ЕС, но СДС, като управляваща тогава партия, е поела своята историческа отговорност и благодарение на това, сега България е част от обединена Европа, а не от Евразийския проект.

СДС категорично подкрепя усилията на правителството за еврозоната и ги приема като продължение на започнатия от тях път за окончателното превръщане на България в модерна европейска държава. Те смятат, че отстъплението от тази позиция е предателство на националните интереси и идеали. Крачката назад означава отказ от поемане на отговорност и служебна победа за апетитите на Кремъл и техните проводници у нас.

Реакцията на партията е по повод думите на премиера Борисов от началото на седмицата, когато заяви, че докато няма абсолютен консенсус и увереност по темата за еврозоната, няма да насилва влизането ни в чакалнята. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама