Валентин Радев: Контролът над боеприпасите и взривните вещества е отслабен

08:49, 19 фев 20 / Политика 25 2016 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Контролът над боеприпасите и взривните вещества е отслабен", каза в студиото на БНТ депутатът от ГЕРБ Валентин Радев, който е и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Във вторник избухна взрив в къща на бивш военен. В дома на 72-годишния мъж са открити две чанти, пълни с капсул-детонатори.

Откриха 5 кг взривно вещество в къща на бивш военен в Дупница

Според Радев въобще не трябва в цивилни граждани да има такива боеприпаси. Бившият военен го грози затвор до 5 години за притежание на взривни вещества.

"286 души са осъдени през 2018 г. за притежание на взривни вещества. 12 от тях са дами, между другото. Съдът си върши работата, прокуратурата и полицията преди това. И тези хора са наказуеми. Този човек е тръгнал да ги крие, всички трябва да знаят и това е предупреждение - внимавайте, затвор има за тая работа", заяви Радев.

Валентин Радев обясни, че никой не може да си купи взривно вещество, особено цивилни граждани. Военните взривни вещества са под строг режим и се използват само от силовите ведомства и при строителство.

"Битовата престъпност е намаляла с 14%",заяви Радев по повод акциите на прокуратурата през последните седмици.

Според него настоящата численост на полицията е достатъчна за населените места. Той посочи, че още през 2017 г. е било направено преразпределение на кадровия ресурс, така че униформени да има в малките и средно големите населени места.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама