Каракачанов не бил давал акъл на Гешев

14:51, 18 фев 20 / Политика 25 2044 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Аз акъл на никой не съм давал. Акъл и съвети мога да дам на дъщеря ми, ако ми ги поиска“. Така министърът на отбраната Красимир Каракачанов отговори на острата реплика на главния прокурор Иван Гешев, че политици и бизнесмени, сред които Борисов, Радев, Каракачанов, Нинова, Домусчиев и Ковачки, „давали акъл“ на прокуратурата. „Вместо да си правят вятър на устата, да си свършат работата, за която са избрани“, заяви вчера главният прокурор, като подчерта, че няма да допусне прокуратурата да бъде замесвана в „дребни игрички“.

Днес Каракачанов обясни, че като военен министър издава заповеди само на своите подчинени в министерството и допълни, че ще се изясни, ако е погрешно разбран от главния прокурор.

Той не пропусна да похвали Гешев за всички организирани от него акции. „Като гледам главния прокурор, с действията, които прави по отношение на битовата престъпност, не мога да не го приветствам, защото аз за тая тема говоря много години, а моите колеги политици не искат да слушат, защото им е неприятно да слушат проблеми", каза Каракачанов, цитиран от „24 часа“.

Дай боже това да е постоянна политика до края на неговия мандат. Не бих нарекъл противопоставяне да дадеш съвет на някой да не ти се бърка в работата. И аз не обичам да ми се бъркат в работата в Министерството на отбраната. И не случайно казах, че аз, докато съм министър, не съм си позволил да използвам армията за политика и няма да позволя в армията да има политически вмешателства. Така че не го намирам за предизвикателство", коментира Каракачанов.

Той препоръча на първите мъже в държавата да четат Васил Левски и по-точно думите му, че „от нашите задружни сили зависи дали България ще бъде равна на другите европейски народи“. Според Каракачанов тези думи не се помнят, заради което се случва и разделение на властите. „Няма момент в историята на България, когато нацията е била разделена и да е печелила, ако щете дори и футболен мач, не битки, победи или слава. Изводът е ясен - какво има да се дели. Има разделение на властите. Щом има разделение на властите, всеки, според правомощията, които са му дадени, да си гледа работата и да си я върши“, коментира той.

Според него конфликтът между президент, премиер и главен прокурор трябва да приключи с разговор, стискане на ръце и формулиране на общи задачи пред всички институции в България. „Другите варианти сме ги виждали досега, 30 г. ги виждаме“, заяви Каракачанов.

Вчера президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов отбелязаха заедно 30-годишнината на КНСБВъпреки обтегнатите им отношения през последните месеци, които ескалираха през последните дни, те стояха маса до маса на тържеството. Борисов използва случая, за да се поздрави и ръкува с президента. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама