Борисов инспектира отсечка от Околовръстното в София

10:48, 16 фев 20 / Политика 25 2175 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на отсечка от Околовръстното шосе. Отсечката трябва да свърже столичния квартал „Младост” с магистрала „Тракия”.

Заедно с Борисов е и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на финансите Владислав Горанов. 

Нанков и премиерът уточниха, че трасето ще е с по три ленти в посока, както и с по две локални платна. Ще има три пасарелки, автобусни спирки. През цялата отсечка няма да има светофари, а само кръгови кръстовища. "Видя ли багерите, вече съм спокоен – значи ще стане", заяви Борисов.

Двама работници загинаха при строежа на нов участък от АМ "Хемус"

След инцидента с две жертви на магистрала „Хемус”, държавата взима спешни мерки за обезопасяване на строежите в страната. Премиерът разпореди навсякъде, където се работи, да бъде изпратен патрул на КАТ, както и всеки ден да се правят инструктажи. 

"Две години ни бавиха с отчуждителни процедури, но сме обещали на софиянци - пътя ще го има", каза още Борисов. "След един месец много работа ще е свършена - като пчелички са", каза премиерът, визирайки ускорената работа на строителите по ремонтните дейности. 

Общата стойност на проекта е близо 143 млн. лв. Дължината на трасето е 6 км. Срокът за проектиране и изграждане на пътния участък е общо 910 дни, от които 180 дни за проектиране и 730 дни за изпълнение на строително-монтажни работи. Археологическото наблюдение се осъществява от Националния археолочиески институт и музей на БАН.

Въведена е временна организация на движението. Извършени са всички земни работи и предстои подготовка по изграждането на инженерни мрежи.

В рамките на инспекцията министърът на икономиката Емил Караниколов докладва за дейностите по решаването на проблема на Перник с водата. „Работи се на помпената станция, на резервоара и в населените места. 3,5 км тръби са реално сложени. Днес ще пуснем пътя Голямо Бучино – Перник както сме обещали. Язовирът се пълни много добре“, заяви министър Караниколов и добави, че изграждането на водопровода ще помогне много на града.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама