Двама македонски граждани заразени с коронавируса

12:21, 16 фев 20 25 3205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на здравеопазването на Северна Македония информира за двама македонски граждани, които са дали положителен резултат за заразяване с коронавирус, съобщава вестник "Нова Македония".

Става дума за член на екипажа на японски круизен кораб, който е хоспитализиран в японска болница, но е с лека клинична картина, и за още една македонска гражданка, която е в изолация в болница във Франция, допълва БТА.

Министърът на здравеопазването Венко Филипче заяви, че цялата система работи с повишено внимание и се следи всяка информация, която идва от чуждестранните здравни институции и от съседните страни.

От Централната банка на Китай съобщиха, че като част от мерките за контрол на разпространението на епидемията от коронавируса използваните банкноти се дезинфекцират и съхраняват до 14 дни, преди да бъдат пуснати обратно в обръщение.

В Европа е регистриран първи смъртен случай от коронавирус

Броят на смъртните случай в Китай надхвърли 1600 души, съобщиха китайските власти, предава БГНЕС. През изминалото денонощие още 139 души загинаха в тежко пострадалата провинция Хубей, епицентър на огнището.

В ежедневната си актуализация здравната комисия на провинцията също отчита 1843 нови случая на заразяване. Вече са заразени над 68 000 души, като повечето смъртни случаи са настъпили в Хубей.

Франция съобщи за първи смъртен случай, причинен от новия коронавирус извън Азия. В петък Египет съобщи за първия случай на вируса на своя територия. Той е първи и за Африка.

Китай с нов начин за лечение на заразените с коронавируса

Междувременно самолет на Nepal Airlines евакуира 175 непалци от китайския град Ухан, съобщиха от непалското посолство в Пекин. Повечето от евакуираните са студенти, които са учили в Ухан и съседни градове.

"Необходимите процедури, включително проверка на температурата, бяха извършени преди качването в самолета. След пристигането си в Непал евакуираните ще бъдат под карантина за най-малко 14 дни", посочват от посолството.

Самолетът с който са евакуирани непалските граждани е донесъл 100 000 предпазни маски за лице като дарение от правителството на Непал за Китай, съобщиха от посолството.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама