В Европа е регистриран първи смъртен случай от коронавирус

14:10, 15 фев 20 25 2639 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Китайски турист на 80 години е починал във Франция вследствие на заразяване с коронавирус. Това е първия смъртен случай на територията на Европа, причинен от новия вирус, съобщи телевизия BFMTV.

Мъжът е от китайската провинция Хубей и е пристигнал във Франция на 16 януари. Бил е хоспиталиризан в болница, като са взети строги мерки да бъде изолиран от околните.

Състоянието му се е влошило бързо и няколко дни е бил в критично състояние в реанимацията на болницата.

Междувременно вирусът стигна и до Египет. Първият потвърден случай на зараза с новия коронавирус в Египет е бил установен у китайски гражданин, съобщи информационният портал „Ал-Уатан“ като се позова на източници от министерството на здравеопазването, цитирани от ТАСС. 

Китай с нов начин за лечение на заразените с коронавируса

Китаецът е пристигнал от чужбина на столичното летище и е бил насочен към специална изолирана зона, откъдето преминават всички пътници, пристигащи от държави, където вече са установени случаи на зараза с коронавируса.

След като взетите от чужденеца проби дали положителен резултат, той бил поставен под карантина в болница, предава БНР. Египет стана първата африканска държава, където официално е установена появата на новия коронавирус.

Междувременно броят на жертвите на коронавируса в Китай надмина 1 500. Властите в провинция Хубей съобщават за 2 420 нови случая на болестта, като общият брой на заразените надхвърля 66 хиляди. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама