Синът на Георги Чапкънов обрал банката на столичния "Цар Борис III" с пистолет-играчка

19:21, 15 фев 20 25 4349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийският районен съд остави за постоянно в ареста мъжа, който обра банковия клон на столичния бул. "Цар Борис III" на 12 февруари. Съдът потвърди - извършител е Константин Чапкънов - син на скулптура Георги Чапкънов, предаде БГНЕС.

В съдебната зала стана ясно, че обирът е извършен с пластмасов пистолет. Извършителят нахлул в обекта с маска, заплашил служител на офиса и отнел наличната в касетата сума пари в различна валута.

Обвиняемият не е дал самопризнания, а само предварителни сведения в коя кофа е изхвърлен пистолетът и маската. Част от парите са оставени в ателие, разказа прокурор Чудомир Спасов.

Пореден въоръжен грабеж в банка в София, МВР се събира извънредно

Синът на Чапкънов страда от параноидна шизофрения и има Хепатит Б. Това не позволява да пребивава в следствен арест, заяви един от адвокатите на обвиняемия Данаил Григоров. Пред него той е заяви, че заболяването му не е позволявало да прецени действията си.

Другият адвокат - Филипов, призна, че в кръвта на мъжа са засечени наркотични вещества заедно с други лекарства. „Параноидната шизофрения е заболяване, което води до невменяемост. Лицето не е наказателно отговорно по чл. 33, ал. 1 от НК, а именно, че се е намирал в постоянно разстройство на здравето“.

Адвокатите признаха, че техният подзащитен има предишни осъждания с изтекла давност за държане на наркотици.

Засилват полицейското присъствие край банките в големите градове

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама